Brewaeys, Luc

Luc Brewaeys werd geboren in 1959 te Mortsel (België). Hij studeerde compositie bij André LAPORTE in Brussel, bij Franco DONATONI in Siena (Italiê) en bij Brian FERNEYHOUGH in Darmstadt (Duitsland).

gerelateerde werken

Due cose belle ha il mondo: l’amore e la morte... : for piano solo, chamber orchestra and live-electronics / Luc Brewaeys

Genre: Orkest
Subgenre: Orkest met elektronica

Trajet : for piano, ring modulator and ensemble / Luc Brewaeys

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Piano en groot ensemble
Bezetting: pf-solo fl ob cl fg h 2perc str

Brandelli : for violin, violoncello and piano, 2004 / Ron Ford

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Pianotrio (piano, viool, cello)
Bezetting: pf vl vc

Streichquartett : Opus 104, 1985 / Jan Koetsier

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Strijkkwartet (2 violen, altviool, cello)
Bezetting: 2vl vla vc



Painted Pyramids : for ensemble and live-electronics / Luc Brewaeys

Uitgavenummer: 13619
Genre: Kamermuziek
Subgenre: Piano en groot ensemble
Bezetting: fl(fl-a) vln vc perc hp pf elec
Tijdsduur: 16'00"
Compositiejaar: 2006/2008
Status: volledig gedigitaliseerd (direct leverbaar)

"Painted Pyramids" has been commissioned by the Ensemble Champ d'Action who will first perform the work in the fall of 2009 conducted by Jaan Bossier (probably) with Yutaka Oya (sure) at the piano.

The work is a comment on my solo piano piece "Pyramids in Siberia" which I composed back in 1989. Since long I had the intention to extend the original music and this occasion seemed a good opportunity to do so. There are (almost) no changes in the original piano part, I just added notes and enriched the instrumental colours with the other instruments and the live-electronics which are actually very simple, because I use (only) three ringmodulators.

"Pyramids" is a piece with many harmonics in the piano, and those harmonics are somehow amplified in "Painted Pyramids", just like the final (extremely fast) toccata is made even more virtuoso with the  harmonical as well as coloristic additions.

I dedicate this score to my ex-pupil and highly talented composer Annelies Van Parys, who became a friend.

Indien u dit werk gaat uitvoeren, dan kunt u hier uw concert-informatie aangeven. Donemus zorgt dan voor vermelding van het concert op de Donemus Facebook pagina en in de Donemus Concertagenda.
U kunt van dit werk de partituur of andere producten on-line aanschaffen. Indien u kiest voor een downloadbaar product, ontvangt u het product digitaal. In alle andere gevallen wordt deze naar u opgestuurd. Let op dat u voor iedere gebruiker een exemplaar van het product nodig heeft.
Product Omschrijving Prijs/stuk Aantal
Partituur Download naar Newzik (B4), 66 pagina's EUR 36,34
Download in PDF (B4), 66 pagina's EUR 43,61
Hardcopy, normal size (B4), 66 pagina's EUR 65,48
Hardcopy, study size (A4), 66 pagina's EUR 53,74
Partijen Download naar Newzik (A4), 93 pagina's EUR 38,80
Download in PDF (A4), 93 pagina's EUR 46,57
Hardcopy, normal size (A4), 93 pagina's EUR 69,92