componist

Burgers, Simon

Simon Burgers werd op 12 maart 1958 te Den Haag geboren. Opleiding Hij studeerde piano van 1975 tot 1977 bij Chris Veelo, daarna tot mei 1979 bij Leendert Huges aan het Sweelinck ...

gerelateerde werken

Ten : voor harp / Simon Burgers

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Harp
Bezetting: hp

Fresco : for oboe, violin, viola, cello and piano, 1999 / David Rowland

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Blaas en strijk en toetsinstrument(en)
Bezetting: ob vl vla vc pf

Bas continues : for ensemble : opus 40b / Marijn Simons, 2007/2009

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Blaas en strijk en toetsinstrument(en)
Bezetting: cl vibr pf vl cb

Capriccio : for violin, horn and piano, 1994 / John Borstlap

Genre: Kamermuziek
Subgenre: Blaas en strijk en toetsinstrument(en)
Bezetting: h pf vl

 

compositie

Trio : altsaxofoon, altviool, piano, 1982/83 / Simon Burgers

Uitgever: Amsterdam: Donemus, cop. 1985
Uitgavenummer: 02077
Genre: Kamermuziek
Subgenre: Blaas en strijk en toetsinstrument(en)
Bezetting: sax-a vla pf
Bijzonderheden: Geschreven voor Arno Bornkamp. - Tijdsduur: ca. 10'
Tijdsduur: 10'00"
Aantal spelers: 3
Compositiejaar: 1983
Status: volledig gedigitaliseerd (direct leverbaar)

Toelichting:
Program note (Dutch): Voor het componeren van het stuk had ik me de volgende opgaven gesteld:
- het werk zou ongeveer 10 minuten moeten duren, - het mocht niet uit meerdere aparte delen bestaan, - melodieën mochten geen rol spelen in het stuk. Zo kwam ik tot een werk dat als uitgangsgegeven een reeks aanzwellende en afnemende akkoorden in tremolobeweging heeft. Uit de tremolobeweging ontstaat tweemaal een andersoortige muziek, die echter beide keren weer terugvalt in de tremoli. Wanneer dit voor de tweede maal gebeurd is, mondt de tremolobeweging uit in een wirwar van chromatische loopjes, die vervolgens uitlopen in een verstild, koraalachtig slotgedeelte. - SIMON BURGERS

Interesse
Heeft u interesse om dit werk aan te schaffen? Laat ons dit dan vrijblijvend weten zodat we dit werken met voorrang kunnen digitaliseren.
Naam
E-mail